Brudparet

Andreas Nils Kristofer Palmblad föddes i Kristianstads och har därefter bott största delen av sitt liv i Hässleholm. Efter gymnasiet kom han tillbaka till Kristianstad för att läsa på lärarlinjen men visste inte att han skulle träffa sin livs kärlek där. Andreas familj består av mamma Karin, pappa Pär och småsyskonen Erik och Martin. 

Fengping Mao, 毛丰萍, föddes i Jiangshan och bodde där tills hon började studera engelska på universitet i Ningobo, strax söder om Shanghai i sydöstra Kina. När hon var klar med utbildningen tog hon chansen att resa full av förväntningar till en helt ny värld till Sverige på andra sidan jorden för att fördjupa sin engelskkunskap. Men hon förväntade sig inte att hon skulle hamna i samma klass med en lång kille som hon senare skulle bli kär i. Fengpings familj består av mamma Shuiyou 水友 och lillayster Xiping 茜萍 som kommer till bröllopet. Det är spännande för det är första gången de åker utomlands. Förutom mamma och Xiping så har Fengping också två halv-storabröder, en lillebror och två storasystrar. 

Andreas såg Fengping för första gången i september 2007. Brudparet hamnade i samma klass och till och med samma grupp. När brudparet jobbade och pratade tillsammans så växte också kärleken. Brudparet flyttade ihop ett år senare i Lund. Det är också där som Fengping fick det svenska förnamnet Elin, lärde sig svenska och Andreas tog efternamnet Palmblad. 
Parken i Shaoxing
Förlovningen skedde under Andreas första besök till Kina sommaren 2010 på samma dag som bröllopet kommer ske, den 23 Juli. I en vacker park (bild ovan) tog Andreas mod till sig och gick ner på ett knä och frågade Fengping om hon ville gifta sig och hon svarade med ett leende Ja. Just nu bor brudparet  fortfarande i Lund.